Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI),Avrupa Pediatrik Diş Hekimleri Birliği (EAPD) ve Amerikan Pediatrik Diş Hekimliği Birliği (AAPD) toplumsal bir sağlık problemi olan diş çürüğünün azaltılmasında ,içme sularının florlanması da dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle florür uygulamalarının etkili olduğunu bilimsel raporlarla açıklamışlardır.
2014 yılından beri ülkemizde Florlü Vernik Uygulaması Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı kapsamında okullarda 60 ayını doldurmuş anasınıfı,ilkokul 1. 2. 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine yılda iki kez uygulanmaktadır.
Uygulamadaki amaç; öğretmen ve öğrencilerin dikkatini diş sağlığına çekebilmek, diş yapısını kuvvetlendirmek, çürüğe karşı direncin kazanılmasını sağlamak, çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırarak diş minesini güçlendirmek, mevcut çürüklerin çürüme hızını azaltabilmektir. Yapılan eğitimlerle de ağız ve diş sağlığının önemi ve bu konuda doğru tutum ve davranışın oluşturulması hedeflenmektedir.
2019-2020 eğitim öğretim yılında Kepez İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak 62 İlkokul ve 20 Anaokuluna florlü vernik uygulaması yapılmaktadır.